La Coordinadora d’AMPA de Gràcia convoca una concentració en defensa de l’escola pública de qualitat i de proximitat, el proper divendres, 18 de novembre.
L’objectiu és denunciar la política educativa duta a terme actualment per part de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona.
Es denunciaran les retallades, la manca de places públiques i l’endarreriment de les obres de dues escoles bressol, de l’Escola Univers (que es troba en barracons) i de l’institu que s’hauria de fer a Gràcia Nord (futur IES Vallcarca)Hora: a les 17h

Lloc: Plaça de la Vila de Gràcia

Us demanem que porteu una samarreta de color groc,  color que s’ha consolidat com referent en el moviment en defensa de l’educació pública.

Durant la mobilització es llegirà un manifest per exposar públicament les demandes dels afectats centrades en les retallades que estan patint les escoles bressol, les escoles d’infantil i primària i els instituts públics (pressupost de funcionament, supressió de la sisena hora, retallades en les subvencions de programes educatius, retallades en ajudes i beques a les famílies, retirada de la figura de la tècnica d’educació infantil en alguns centres i reducció de vetlladores,…).

A més, es denunciarà la mala planificació i la manca de places públiques per als infants i joves dels barris de Gràcia, especialment greu pel que fa a places de 0-3 i instituts.

També, es vol denunciar l’endarreriment de les obres de les dues escoles bressol públiques previstes (Jaén i Caspolino) i la indefinició en les construccions pendents de l’escola Univers al c. Bailen i de l’institut Vallcarca.

En definitiva, la voluntat d’aquesta acció és reclamar i defensar un model d’escola pública de qualitat i de proximitat. Es vol que es destinin més recursos per als centres educatius públics, que es faci una bona planificació de l’oferta pública, i que hi hagi voluntat política i fermesa per complir tots els compromisos.

Divendres 18-N ens trobarem tots i totes a la plaça de la Vila de Gràcia per fer sentir la nostra veu de manera reivindicativa i festiva.
Mobilització organitzada per:

-La Plataforma de Famílies afectades per la NO construcció de les escoles bressol Jaén i Caspolino,

-La Xarxa d’escoles en barracots

-i l’Associació de veïns i veïnes de la Vila de Gràcia. Amb la col·laboració

i suport de FaPaC.

Us hi esperem!

Coordinadora d’AMPAS de Gràcia

http://coordinadora-ampas-de-gracia.blogspot.com