Com ja sabeu fa un temps es va endegar en el barri un moviment per donar utilitat a l’espai a on hi hauran d’haver uns quants equipaments, com ara l’Institut; l’anomenada Illa Emma o també coneguda per Germanetes (ja que aquí hi havia el convent de les Germanetes dels Pobres) en la cruïlla dels carrers  Comte Borrell i Consell de Cent. Com que l’Ajuntament té aquest espai i d’altres a la ciutat en la mateixa situació d’aturada degut a la situació econòmica o a la seva pròpia incapacitat, incomplint reiteradament el Pla d’Actuació del Districte, va obrir fa uns mesos un concurs públic per a presentar projectes per a aquests espais. Al nostre barri i gràcies, com sempre, a l’empenta de molta gent interessada en fer feina per a millorar l’espai a on viu, s’ha presentat la proposta que us deixo en el link de baix i reprodueixo el mail que ens va fer arribar una de les persones que fa possible moltes coses a  molts llocs:

” Finalment hem presentat la proposta pel pla buits a Germanetes!! 

La proposta és fruit de tot un any de procés on s’ha anat construint i teixint complicitats, voluntats i propostes amb les veïnes i els veïns, les entitats i col·lectius presents al barri. És doncs, fruit i mèrit col·lectiu i compartit possible gràcies a tots i totes vosaltres. Un èxit de tot*s
Aquest correu és doncs un correu de RecreantCrüilles per agrair-vos el esforç, la implicació i la participació al procés. 
També donar-vos les gràcies per haver signat com a entitats i haver sumat més de 50 entitats i col·lectius i fer possible visualitzar i elaborar una proposta col·lectiva.
La proposta és una síntesi del recull fet, i, un punt de partida sobre el que continuar treballant plegades i de manera col·laborativa.
A mitjans de març tornarem a fer alguna activitat per celebrar la proposta i l’arribada de la primavera i tornar a fer una mica més nostre l’espai públic ;-))

També haurem d’anar perfilant el dia desprès. Per tot això comptem amb vosaltres.

Us enviem doncs la proposta per a que podeu aprofundir i fer boca, compartir-ho amb la resta de l’organització i la gent, i a la vegada, anar dimensionant el vostre paper al projecte. És un procés obert i en constant construcció,

Ens veiem al carrer i sí, sí se puede,

Una abraçada,

Guillermo”

PLA BUITS_MEMORIA ENTITATS