Famílies,

Dimarts 16/04 es va fer la reunió de diversos centres educatius d’infantil i primària de l’Esquerra de  l’Eixample i de Sant Antoni i de tres sindicats d’ensenyants, per posar en comú els preparatius de la setmana de mobilitzacions que s’està organitzant a tot Catalunya pels dies 23, 25 i 28 d’abril contra les retallades, contra el projecte de llei de LOMCE, i en defensa del sistema educatiu públic i de qualitat, que alguns estan desmantellant.

S’ha decidit organitzar la nostra aportació en aquesta zona de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni, aprofitant l’oportunitat per fer sentir la nostra veu de forma més àmplia. I fer-ho de manera que anem guanyant complicitats amb el conjunt de la ciutadania, perquè es vegi que hi ha alternatives i que hem d’evitar que amb la nostra educació i la nostra salut s’acabi pagant una crisi que altres han provocat i n’han tret grans beneficis.

La proposta és (si no hi ha canvis d’última hora):

 • Animar a que el mateix Dia de Sant Jordi es visualitzi, en els actes que es fan a cada centre, el malestar existent i la capacitat de resposta de la comunitat educativa (samarretes grogues, pancartes,…) i distribuint una octaveta convocant pel 25 i el 28.
 • Penjar a cada centre els cartells unitaris de la convocatòria d’actes i tancades pels dijous 25 i de la gran manifestació del diumenge 28. Afegir-hi algun cartell propi de la comunitat educativa del centre, cridant a defensar de forma més personal pel futur dels nostres infants.
 • Pel dijous 25 es decideix intentar que a la sortida de cada escola es visualitzi aquesta mobilització. Proposem: que els i les alumnes surtin amb un globus groc, que els que en tinguem ens posem les samarretes grogues, que a la façana de l’escola es faci molt visible la lluita conjunta i que es reparteixi la mateixa octaveta al carrer per explicar el sentit de la reivindicació i convocant als actes organitzats.  Aquests  actes es concentraran per a tota la zona a l’escola Joan Miró, tot i que si algun altre centre es veu amb forces, organitzarà també les seves pròpies activitats.
 • La convocatòria de la Tancada a la Joan Miró inclou:
  • 17:30 Passi d’un recull de vídeos “d’humor indignat”, de denúncia i d’alternativa.
  • 18:00 Debat obert sobre el projecte de LOMCE (ponent a confirmar) -amb jocs per a infants al pati-
  • 19:00 Taller de pancartes i altres eines de protesta per a la mani del diumenge -per a joves i grans-
  • 20:00 Debat obert sobre Hi ha alternatives a la política de retallades (ponent a confirmar)
  • 21:00 Sopar/Assemblea per posar en comú -mentre ens mengem el que portem- les accions fetes en aquesta zona i les possibilitats d’anar reforçant la nostra lluita.
 • Aquesta convocatòria s’extendrà  a les escoles bressol, IES i l’escola d’adults del barri, perquè hi participin també en la mesura de les seves possibilitats.

Sí, es pot” capgirar aquesta política educativa, si ajuntem les forces avui disperses!!!!cartell_setmana_lluita_abril_2013GROC