AMPA’s Eixample Es Mou

El bloc de les Ampa de l'Eixample en moviment - Si, es pot

Les polítiques neoliberals dels governs estatal i autonòmic dels últims anys estan posant en perill el model d’escola pública catalana. La qualitat de l’educació pública està amenaçada continuament per les retallades pressupostàries, la concertació i la privatització cada cop major de serveis d’ensenyament i també pel desenvolupament legislatiu de normes amb voluntat de mercantilitzar i de reduir el marge de participació democràtica als nostres centres educatius.

El grup d’AMPAs Eixample Es Mou va néixer el curs passat com una iniciativa generada dins de la Xarxa d’Ampas de l’Eixample. La Xarxa actua com a coordinadora de les juntes de les diferents associacions de mares i pares de les escoles dels nostres barris. Fa uns mesos, va creure oportú crear un grup específic per promoure mobilitzacions en defensa del sistema públic d’educació al Districte de l’Eixample. Així, AMPAsEixampleEsMou és un grup amb un perfil semblant a experiències que ja funcionen a d’altres zones de la ciutat i a d’altres viles i pobles del país.

Sovint, el treball de les juntes de les ampas -i de la Xarxa en tant que coordinadora- es veu ofegat pel volum de feina que suposa gestionar el dia a dia d’aquells afers dels quals se n’ocupen: acollides, menjadors, activitats extraescolars… de forma que es fa molt difícil trobar el temps, espai i, sobretot, la gent amb disponibilitat per organitzar la participació a les mobilitzacions que es generen des de tots els àmbits de la comunitat educativa del país.

La voluntat d’AMPAsEixampleEsMou és posar en contacte aquelles famílies motivades per mobilitzar-se. Però també motivades per participar i implicar-se en l’organització de la resposta des del carrer a les polítiques neoliberals dels governs de l’estat, el país i la ciutat. A moltes de les nostres escoles, un petit grup de mares i pares es veuen incapaços de generar cap resposta …però si sumem forces de molts petits grups potser podrem crear-ne un amb aquesta capacitat.

Si esteu interessats en aportar el vostre granet de sorra, demaneu donar-vos d’alta a la llista de correu del grup enviant un email a ampaeixampleesmou@gmail.com

Podeu informar-vos de l’activitat del grup al seu Bloc, o a les xarxes socials Twitter i Facebook

Tots som necessaris per defensar l’educació de tots, la pública! Us esperem!!

El bloc de les Ampa de l'Eixample en moviment - Si, es pot

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.