Quina escola de secundària escollim per als nostres fills?

Aquesta és la gran pregunta que ens fem els pares que tenim fills que ja han arribat a 6è. Però tenim una gran resposta? Doncs, la veritat és que jo no.

Sembla que fa quatre dies que vam començar a buscar escola per als nostres fills, que llavors havien de començar P3 i… ja se’ns han fet grans! Ara tornem a patir haver d’escollir una altra escola i potser estem tan perduts com fa 9 anys!

A partir del final del mes de gener, el Departament d’Ensenyament publicarà la informació pertinent per a la matriculació (barems, dates, requisits…). Tindrem unes setmanes amb l’agenda plena de jornades de portes obertes i, després, pocs dies per a decidir una escola de secundària.

Parteixo de la base que no hi ha cap escola “dolenta”, més aviat hi ha escoles “adequades” per a una família o un nen. Per tant, la qüestió és saber quina és l’escola adequada per al nostre fill.

Hi ha criteris de proximitat (tot i que en escoles de secundària, la zona d’influència és el districte), econòmics o ideològics (centres públics, concertats o privats), ètics (escoles religioses o laiques), acadèmics (centres que tinguin un nivell més alt o menys), nombre de places disponibles (si hi ha una possibilitat real que tinguem plaça o no)…

Si ja tenim clar quin tipus d’escola necessita el nostre fill (i això ja és una part molt important) potser no la sabem trobar, perquè, tot i que la finalitat de les jornades de portes obertes és ensenyar-nos com és l’escola, de vegades la informació que rebem no és suficient per prendre una decisió.

Per això us proposo un diàleg obert que ens pot ajudar a tots. Si teniu fills que ja estan a la secundària i ens podeu dir característiques de l’escola, si ens voleu parlar de com va ser l’adaptació dels vostres fills a la nova escola, si ja heu anat a veure’n alguna i voleu compartir les vostres impressions… aquest és el vostre canal. Fins aviat.

 

Autora: Carme Prats

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s