Benvolguts i benvolgudes,

Us fem saber que, poc abans de l’estiu, vam presentar al Parlament de catalunya el text d’una ILP (Iniciativa legislativa popular) per una “Proposició de llei del sistema educatiu de Catalunya” va ser acceptat a tràmit al Parlament el mes de juliol, i per tant, ara comença tot el procés d’extensió i recollida de signatures. Aquesta proposició de llei la podeu consultar i llegir a la pàgina principal d’ilpeducació.cat i us n’adjuntem una còpia en aquest correu. Us preguem que destineu una estona a llegir aquesta llei marc que proposem per tal que, de manera consensuada, oberta, participativa i democràtica sigui la comunitat educativa qui, lliurement, esculli el model d’educació per a les nostres escoles i, en general, pel sistema educatiu català. Com podreu veure, és una llei que marca unes bases perquè la comunitat educativa tinguem dret a decidir. 

En aquest procés hem de ser moltes i molts i per això us escrivim, des d’Assemblea Groga, per a demanar-vos que conjuntament elaborem un llistat de persones fedatàries  de la ILP. Les persones fedatàries són les responsables dels plecs de signatures. La seva tasca consisteix en:

          1) Abans de començar la recollida de signatures, han d’anar al Parlament a signar un full conforme accepten ser fedatàries. El dia i l’ hora ho decideix el Parlament i és obligatori anar-hi i signar per poder exercir de fedatària.

           2) Són les persones que reben els plecs de signatures i que els recullen i els entreguen a la comissió de fedatàries del grup promotor.

          3)  Les persones fedatàries no han de recollir totes les signatures “en persona”, sinó que poden repartir els plecs entre companyes i companys, però un cop emplenats, els han de recollir i signar-los donant fe que les signatures són reals.

           4) Han d’entregar els plecs signats a la Comissió. Un cop recollits tots els plecs signats és quan s’entreguen junts al Parlament.

Per a fer-te fedatari o fedatària, et demanem que omplis el següent formulari online: http://ilpeducacio.cat/content/persona-fedat%C3%A0ria

A finals de setembre, com a molt tard, hauríem de tenir totes les dades per tal de poder-es presentar al Parlament i que faci la convocatòria per anar a signar. Penseu que fins que no tinguem les persones fedatàries no podem començar la recollida de signatures. Necessitem 50.000 signatures perquè aquesta proposta de llei, redactada de manera assemblària i oberta per membres de la comunitat educativa, entri a debat parlamentari. 

A més de les fedatàries, us animem també a convocar actes i muntar taules en la vostra localitat, barri, escola, institut, universitat, centre de treball, centre social, etc. per tal de recollir el màxim de signatures possibles.

Informar-vos també, que quan tot estigui llest farem un acte públic de presentació de la ILP en el que comptem ja amb la vostra participació.

I, finalment, dir-vos que estem totes i tots ben il·lusionats amb aquesta ILP i creiem que és molt important per poder revertir la situació en què es troba la nostra educació pública. Continuem dient no ben clarament a la LOMCE, la LEC, el Pla Bolonya i la privatització de les escoles bressol i a la vegada en aquests moments on el debat sobre un nou país és sobre la taula afirmem que sense un nou model educatiu aquest no serà possible.

Us convidem a les reunions de treball del grup promotor de la ILP. La propera reunió serà dimecres 1 d’octubre a les 19.00h a Av. Drassanes, 3. També us demanem que feu difusió d’aquest correu a totes les persones implicades en el món educatiu. Al cap i a la fi, busquem un futur millor per a totes i tots nosaltres.

JUNTES PODREM!

Enllaç a la pàgina web de la ILP (www.ilpeducacio.cat), 

Ens podeu seguir al twitter @IlpEducacio i @assembleagroga

al Facebook ILP per una educació pública i Assemblea Groga

Salutacions cordials.

Assemblea Groga de la comunitat educativa.