Un nou  institut al barri, vine a celebrar-ho el 13 Desembre !

 Després de gairebé deu anys reclamant l´ institut que els barris de l’esquerra de l’eixample i Sant Antoni necessiten  l’ajuntament va confirmar a les ampes la propera construcció del centre.

Corria l’any 2006 quan es va planificar la construcció d’un institut públic al solar anomenat com a Germanetes, a consell de cent entre Borrell i Viladomat. Les necessitats d’un tercer institut públic al barri han estat des del primer dia  més que  justificades ja sigui  per la poca oferta pública a  secundària  com per la demanda dels alumnes  al primer curs de la ESO.

Aquesta planificació es va quedar en paraules que només la lluita, mobilització, exigència de la comunitat educativa, pares, mares, ampes i alumnes conjuntament amb el teixit social barrial  ha estat capaç de  revertir fins al punt que l´ administració s’ha vist en la necessitat de començar a construir i planificar aquest nou centre educatiu.

Cal remarcar la feina feta darrerament des de l´espai  de Germanetes, gestionat per  veïns i veïnes, així com per la plataforma “ Institut a Germanetes” que conjuntament amb la Mafalda groga han generat un moviment en forma de recollida de signatures, posicionaments de claustres, ampes i consells escolars molt favorable a la decisió presa.

Inicialment s’oferiran 60 places de primer ESO a la preincripció del mes de Febrer. Provisionalment estarà ubicat en barracons i en  lloc pendent de confirmar. Mentrestant s’anirà construint el nou edifici, ubicat al solar de Germanetes  a Consell de Cent entre Viladomat i Borrell. La previsió inicial es finalitzar les obres en dos o tres anys.

Volem un institut obert al barri  que respecti i integri en el seu projecte educatiu valors i aspectes que des de diferents entitats ja  treballen a diari. Es referim a aspectes com la solidaritat, medi ambient, espai públic, democràcia , justícia social. Per això des de la convicció i la fermesa en la millora del nostre entorn i convençuts que aquest serà un espai per a aconseguir-ho ja estem treballant en propostes que van encaminades en aquesta direcció.

A la vegada us convidem a celebrar conjuntament l´ arribada del nou institut el proper dia 13 Desembre al mercat de pagès a partir de les 10 hores. Farem una festa amb cagatió pels més petits i grans per tal  de celebrar-ho com cal. Us hi esperem!