La FaPaC es mostra reticent davant del Projecte Decret sobre Escola Inclusiva que prepara el Departament d’Ensenyament

Envieu-nos les vostres propostes i opinions

Benvolguda AMPA,
Us volem comunicar que en aquets moments el Departament d’Ensenyament està treballant sobre un Projecte Decret que regularà l’Atenció a les Necessitats Educatives de l’Alumnat en el marc del Sistema Inclusiu.
La poca informació que ens han donat des del Departament sobre el contingut del Decret i el reiterat incompliment d’allò que escriuen (Pla Director 2003 d’Educació Especial de Catalunya i el Pla d’Acció “Aprendre junts per viure junts” 2008-2013), així com l’incompliment dels compromisos públics (Declaracions de la consellera Rigau sobre la presentació d’un nou Pla Director a finals del curs passat), fa que FaPaC siguem molt reticents i molt crítics davant d’aquest nou document.
Entre d’altres coses perquè el poc contingut al qual hem tingut accés i hem pogut veure no ens fa avançar cap a l’Escola Inclusiva: una escola oberta a tothom, una escola que s’adapta a les capacitats de tots els seus alumnes i que no n’exclou cap per raons de sexe, religió, origen social, discapacitat o qualsevol trastorn. Una escola que té en compte l’entorn socio-familiar; una escola que exigeixi l’excel·lència a tots i cadascun dels seus alumnes d’acord amb les seves capacitats, tal com ho fa amb la resta dels seus alumnes i junt amb ells.

Entenem doncs que aquest Decret, d’entrada, queda molt lluny de l’escola inclusiva.

És per aquest motiu que ens dirigim a vosaltres, per tal que ens feu arribar les vostres propostes d’escola inclusiva a l’adreça de correu: vicepresidencia@fapac.cat (assumpte del mail: Escola Inclusiva)

Per a la vostra informació us adjuntem dos enllaços a articles d’interès sobre el tema:

http://diarieducacio.cat/un-nou-decret-sobre-les-necessitats-educatives-especials-marca-el-ser-o-no-ser-de-lescola-inclusiva/

http://diarieducacio.cat/quatre-punts-que-el-nou-decret-de-lescola-inclusiva-hauria-de-potenciar/