L’Ampliació de la vorera entra en la fase final.

L’Ajuntament està tramitant l’adjudicació del contractista per a l’obra de l’ampliació de la vorera. Els terminis compromesos s’estan complint i a l’inici del nou curs ja tindrem l’obra feta.

Antecedents.
Després de mesos de gestions de les Ampes Auró i Diputació, l’estiu 2016 l’Ajuntament va signar el decret “Omplim de vida els entorns escolars” que tenia com objectius estratègics fomentar els usos a l’espai públic com el joc dels infants, trobada, passeig, descans, etc i incrementar l’espai pacificat amb prioritat per als vianants.
Aquest decret es concreta en una primera fase en intervencions en els entorns immediats de les escoles Auró, Diputació i Mª Auxiliadora i l’institut Viladomat. Més endavant es farà extensiu a totes les escoles de l’Eixample.
A la nostra Escola, la intervenció és l’ampliació de la vorera i desplaçament del quiosc.

Projecte arquitectònic meticulós.
L’ajuntament ha fet una proposta que no modifica la vialitat típica de l’Eixample, amb les voreres de cinc metres, i l’ampliació consisteix en l’ocupació del carril d’aparcament de cotxes amb una tarima de fusta amb baranes, que incorpora jardineres, que augmenta un 50% l’espai disponible davant de l’Escola.
A més, s’eliminaran les places d’aparcament de cotxes a la resta de front de carrer entre Borrell i Viladomat i es substituirà per aparcament de motos i bicicletes, alliberant tota la vorera de vehicles.

Inauguració prevista i accions conjuntes.
El compromís d’inauguració pel curs vinent s’esta complint i la setmana vinent hi haurà contractista assignat, coincidint amb l’aniversari de l’ocupació de la vorera que vam fer l’anys passat. Les obres es faran durant l’estiu i en podrem gaudir aviat.
Estem preparant junt amb l’Auró, la Colla Gegantera de ‘Esquerra de l’Eixample i el Camí Amic actes de celebració a la tardor.
Estem molt contents que una iniciativa que ha sorgit des de zero estigui arribant al final i que sigui un model que es podrà extrapolar a altres escoles. Un passet més, dels molts que s’hauran de fer, per fer la ciutat més habitable.

Ja estem!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s