Comença un nou curs amb tot el que això comporta, canvis d’hàbits, costums, jocs, riures i gaudir de tot això tant com puguem. Tornar per fi a la “normalitat” del curs que tant esperàvem, petits i grans.

Comença un nou curs amb moltes novetats i entre elles, un canvi molt important impulsat per l’AMPA i la seva Comissió de Menjador de la nostra escola. Un canvi del que tots i totes hem tingut coneixement i més o menys esperàvem amb molta il·lusió, el canvi del menjador.

“Som el que mengem” i podríem dir que aquesta ha estat i és la bandera sota la qual s’està impulsant aquest canvi. L’alimentació dels nostres fills i filles és un tema de vital importància, i per això la Comissió de Menjador de l’AMPA el curs passat vàrem iniciar un canvi cap a un nou model de menjador, no únicament en el menjar, sinó molt més enllà.

PEAS

La nova etapa del menjador ha començat amb la contractació, després d’un procés d´anàlisi, d’una nova empresa que complís els valors plantejats per la C. de Menjador i l’AMPA, la triada és Ecoarrels. Una empresa del Maresme, amb experiència treballant en diversos menjadors escolars.

L’alimentació dels nostres fills i filles i l’espai – temps de l’hora de menjar és realment un dels moments més importants de la vida escolar i és per això la gran importància que té aquest projecte.

Busquem:

– Alimentació basada en producte ecològic, orgànic, no industrial, sinó producte natural i fresc.

– Producte de temporada seguint les estacions de l’any i el que l’agricultura, ramaderia i la pesca ens ofereixen.

– Producte de proximitat, que els nostres fills i filles i famílies coneguin l’origen dels aliments o matèries primeres que se serveix en el menjador de l’escola.

– Descartar productes de 4ª i 5ª gamma (precuinats) la cuina del col·legi torna a ser una cuina en la qual realment es cuina. Seguint i reforçant l’equip de cuina.

– Crear noves dinàmiques a l’espai – temps de l’hora de menjar.

– Que els nostres fills i filles siguin autònoms per servir-se el que menjaran. Adquirir el coneixement de problemàtiques del nostre entorn i globals com el Food Waste – més d’1/3 dels aliments que es produeixen al món es malgasten*.

Processed with VSCO with c1 preset

– Eliminació del plàstic i altres embolcalls d’un únic ús, prenent consciència ecològica i protegint el medi ambient. Sabies que el iogurt que prenen els nostres fills i filles actualment, a part de ser ecològic, no se serveix en envasos de plàstic, sinó en “flameres” metàl·liques?

…I moltes coses més de les quals us anirem informant.

El projecte gira entorn de crear consciència del que mengem, no únicament a l’escola sinó també de conèixer opcions, alternatives més saludables, nutritives, locals. Volem oferir la possibilitat de conèixer un model d’alimentació per a les famílies que formem la comunitat de l’Escola. A través dels diferents canals de contacte / comunicació que tenim, organitzar xerrades, reunions, esdeveniments, jornades, …. i moltes, moltes coses més. Perquè tenim clar que “Som el que mengem”.

Gràcies a totes pel vostre temps i en breu us seguirem informant.

Per a qualsevol dubte o consulta podeu contactar amb la Comissió de menjador de l’AMPA enviant un e-mail a: menjador@ampa-diputacio.com

AMPA – Comissió de Menjador

*Bibliografía:

Desperdici menjar -> bit.ly/DesperdicioComida_18