Aquesta setmana, sis pares/mares de l’escola han menjat per primer cop el mateix menú que els seus fills i filles. Les jornades de portes obertes al menjador es donen per inaugurades.

WhatsApp Image 2019-02-13 at 15.13.12

Dimarts 12 de febrer.

Menú: espaguetis, truita de calçots i amanida verda amb llavors. El mateix que havien menjat els nens, cap concessió especial per als visitants.

Abans que el segon torn acabi, i amb el menjador mig ple d’infants, uns comensals una mica més grans de l’habitual fan cua per tastar l’àpat. Amb les safates plenes seuen plegats, i degusten el menú mentre analitzen el producte i conversen entre ells però també amb els nens i nenes intrigats per la seva presència. “Us agrada?”, els pregunten els nens, que s’apropen a la taula encuriosits en veure els pares i mares menjant, on minuts abans hi havia els alumnes de quart.
WhatsApp Image 2019-02-13 at 15.12.27
El debat sobre alimentació, els canvis de  menjador, les possibles millores i l’escola entre els sis intrusos,  acompanyen un àpat casolà, del que no queda ni rastre a cap de les safates.
Us deixem algunes opinions de l’experiència viscuda:
“Tenir l’oportunitat de provar personalment la cuina de l’escola ha estat una agradable experiència. Durant una estona, hem compartit l’espai amb el segon torn de dinar rebent unes valuoses informacions xerrant amb la canalla però també observant-la. També hem tingut temps per avaluar l’espai, els equips i el menjar, així com per compartir dins del grup de 6 pares i mares les nostres percepcions. Tenim ja algunes idees de millora que volcarem a l’enquesta, amb l’esperança que aquesta experiència doni fruits que repercuteixin positivament en les criatures.”
Mireia (mare de 3rB)
WhatsApp Image 2019-02-13 at 15.11.34
“L’experiència de dinar a l’escola és molt interessant per diverses raons. A més de veure el lloc i experimentar l’ambient en què dinen els nostres fills, hi ha,  és clar, la possibilitat de tastar el que mengen. A banda del soroll (difícil de controlar amb 200 nens i nenes dinant) i del tacte poc càlid de les safates d’alumini on se serveix el menjar, els aliments em van semblar molt correctes tenint en compte el preu del menú (3,30 €) i la quantitat de racions que es preparen cada dia (més de 400). La salsa de tomàquet dels espagueti es notava feta amb ceba i tomàquet natural, i la pasta no estava “al dente” però tampoc passada. L’enciam de l’amanida era cruixent i saborós. La truita de calçots, feta amb ous frescos, molt bona. I la poma de postres, dolça i turgent. L’únic punt negatiu sobre el menjar és que la pasta estava un pèl freda (potser perquè vam dinar després que ho fessin tots els nens i nenes). En resum, una experiència recomanable per experimentar en primera persona el que viuen els nostres fills cada dia.”
Toni (pare p5 i 2n)
Si voleu, com el Toni, la Laia, la Mireia, el Carlos, el Juan Carlos i l’Anna, dinar al menjador podeu inscriure-us al següent formulari, que tornarà a estar actiu el mes de març:

Formulari Portes Obertes Menjador

Us animem a participar en aquesta iniciativa!.

Comissió de Menjador

AFA Diputació

Advertisement