Pacificació dubtosa al Carrer Borrell

L’ampliació de la Superilla de Sant Antoni amb la pacificació del carrer Borrell entre la Gran Via i el carrer Floridablanca, inaugurada aquest mes de setembre, tenia com a objectiu., segons el web de l’Ajutament, fer d’aquest carrer “un lloc més habitable i millor per viure-hi”, convertir-lo en un “espai de trobada, per compartir, que permeti el lleure i el joc”, i contribuir així a fer de Barcelona una ciutat en que “les persones recuperin el seu lloc en l’espai públic”.

És una aposta molt necessària en un barri amb una manca evident de zones verdes i d’esbarjo i moltes famílies del barri vèiem que aquest projecte suposaria un guany important per als vianants i perquè els nostres infants puguin jugar més a l’aire lliure i apoderar-se del carrer. De fet, en aquest tram d’ampliació del carrer Borrell, de plataforma única, s’hi han dibuixat espais de jocs amb aquesta finalitat, perquè els més menuts gaudeixin de l’espai.

Però, perquè el carrer sigui decididament un lloc més habitable, és imprescindible una reducció substancial del trànsit i de la velocitat. L’actual projecte de pacificació preveu que els vehicles circulin a 10km/h en aquest tram, en un model de “circulació mixta de vianants, bicicletes i vehicles”. Però des de la seva inauguració, les famílies del barri hem pogut constatar que el trànsit és constant i que la gran majoria dels vehicles circulen a una velocitat molt superior –inclosos els vehicles de serveis municipals com els camions de la recollida d’escombraries. Aquest volum de trànsit és incompatible amb un espai de joc tranquil per als infants del barri i crea situacions de perill quan els nens i nenes volen gaudir del carrer.

WhatsApp Image 2019-10-30 at 14.04.00

És per això que des de l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Diputació (AFA DIPUTACIÓ) volem expressar la nostra preocupació per l’estat actual de la pacificació del carrer Borrell i emplacem l’Ajuntament a prendre les mesures necessàries per revertir la situació. Les famílies de Sant Antoni no podrem recuperar el nostre lloc a l’espai públic mentre aquest sigui un lloc de pas per als vehicles a gran velocitat.

AFA Diputació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.