D’anada i tornada, des de la porta del núm. 112 del carrer Diputació, la tarda del divendres 21 de febrer les nenes i els nens de la nostra escola van omplir els carrers del barri de color i reivindicacions. Potser ens semblen encara petits, però ja tenen clar que el futur els pertany, i ja comencen a lluitar per un món millor. Per això, aquest 2020 el lema de Carnestoltes és Cuidem el planeta, i per això les disfresses eren de temàtica en contra del canvi climàtic i a favor d’un planeta net i acollidor. Els d’Infantil anaven disfressats d’animals –tortuga, ós panda, tigre- i els de Primària de superherois del reciclatge, de C02 i H₂O, o de colles reivindicatives.

D’aquesta mena, tot cridant “l’aire pur serà sempre nostre”, i amb resposta “l’oxigen serà sempre nostre”, grans i petits van voltar pels carrers Diputació, Urgell, Gran Via i Borrell, fins a retornar a la seva escola –tota preciosa en el seu interior, disfressada de selva frondosa, de fons del mar, de ciutat viva versus ciutat contaminada-, a continuar celebrant el Carnestoltes. Entre cartells que recorden que totes i tots tenim el poder de cuidar i salvar el planeta terra, i que per això hem de fer servir les cinc R -reflexiona, rebutja, redueix, repara i reutilitza-, tothom va anar a seguir la festa al pati gran. Allà ens esperava la nostra geganta Ciona tot ballant al ritme de Batukació, la banda de batukada de mares i pares del Dipu. També s’hi van sumar els infants que fan batukada com a activitat extraescolar en el que era la seva entrena!!!

I així, entre balls, cançons, un bon berenar i moltes fotos pel record vídeo, les nenes i nens de la nostra escola es van dedicar a fer allò que tant recomanen els experts i tant els hi agrada fer als nostres fills: córrer, saltar, riure. Jugar, jugar i jugar.