Aquest any, en ocasió del 8-M, des de la Comissió de Diversitat i Coeducació de l’AFA juntament amb la Coordinació de Gènere de l’Escola hem volgut reivindicar les dones escriptores i feministes que han estat referents al llarg de la història.

L’alumnat ha treballat la literatura infantil/juvenil de dones escriptores, a partir de diverses metodologies adaptades a cada cicle, dins l’horari lectiu. Des de la Comissió hem realitzat una petita selecció de dones escriptores i feministes, de diferents orígens, i hem penjat uns cartells a l’entrada de l’escola, amb l’objectiu de visibilitzar el seu gran llegat i aportar la nostra petita contribució al Dia Internacional de les Dones.

El 8-M és el símbol d’una història de segles en lluita. El 8 de març commemorem el feminicidi d’un grup d’obreres del tèxtil que van morir cremades a Nova York mentre reivindicaven els seus drets laborals fa més d’un segle, però també recordem totes les dones, de tots els temps, que han lluitat i lluiten per assolir la igualtat real i efectiva.