• Balanç Jornades de Portes obertes a l’escola

L’escola ha fet les sessions de portes obertes de cara a les preinscripcions per al proper curs escolar i també hi hem participat des de l’AFA per explicar la nostra activitat i els projectes que tenim en marxa. La direcció ha presentat el projecte educatiu i ha fet èmfasi en la importància de la relació escola-famílies, del treball conjunt amb l’AFA (a través de comissions mixtes), i de la importància d’afavorir la cohesió del claustre i de transmetre la importància de pertinença al barri com a entorn més immediat (amb projectes concrets per exemple amb entitats com Germanetes). Durant les sessions de portes obertes s’ha explicat que el curs que ve s’habilitarà un espai de laboratori, que es farà en anglès la plàstica, en substitució de Science, i que l’escola s’ha presentat al projecte Erasmus +, el qual permetria aprofundir en l’aprenentatge de la llengua anglesa mitjançant l’intercanvi de mestres a escoles de Finlàndia i Itàlia el curs que ve.

  • Eleccions al Consell Escolar de Districte

S’explica que hi ha hagut eleccions al Consell Escolar del Districte de l’Eixample i que per part de l’escola s’han presentat representants de les famílies (Maria Battaner), dels docents (Víctor, tutor de cicle inicial) i de direcció (Marta). Segons els resultats provisionals les tres persones han estat escollides per formar part del Consell, de manera que l’escola hi serà molt ben representada.

  • Nova Comissió de Patis

Hem creat una nova comissió de patis per millorar els espais de joc dels patis de l’escola, una iniciativa que va sorgir inicialment de l’Espai Migdia i que volem portar a terme ara ja que l’escola té interès també i molt bona predisposició. Començarem amb el pati de dalt i de moment hem fet una primera reunió per fer pluja d’idees i veure quines actuacions són factibles. Això es fa en paral·lel a un projecte de P5 on els infants han expressat també les seves preferències per la millora del pati. Com a propostes hi ha: pintar una paret amb pintura de pissarra, instal·lar un rocòdrom, muntar bancs i tamborets amb palets, pintar un mural o línies de joc al terra. L’escola també vol comprar una caseta/cabanya i té uns 3.000 euros per destinar-hi. Ara hem de mirar quin pressupost podríem destinar com a AFA aquest curs i el que ve.

  • Valoració Carnestoltes

La Comissió de Festes agraeix la participació de famílies en la decoració de l’escola per Carnestoltes. Malgrat la situació de pandèmia al mes de gener, les famílies s’han organitzat en grups per treballar a casa i el resultat és molt satisfactori, també la col·laboració amb l’escola. Un cop passin les portes obertes, la comissió començarà a treballar per muntar la Festa de final de curs que serà un dissabte del mes de juny a la tarda, amb sopar a la fresca. També es proposa muntar un grup de música entre mares i pares, i si hi ha famílies que vulguin participar es poden adreçar a la comissió. De moment ja hi ha unes quantes persones engrescades.

  • Activitats per commemorar el #8M

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones des de la comissió de Gènere s’ha posat en marxa una acció per visibilitzar les dones en l’esport, l’esforç femení, els obstacles, la dificultat de conciliació, els reptes als qual s’han hagut d’enfrontar. En la iniciativa hi participen diferents dones que han destacat d’alguna manera en l’esport. S’han gravat els testimonis en vídeo i es difondran a través del grup de delegades i del bloc de l’AFA quan estiguin tots recollits.

  • Proposta d’ajuda a Ucraïna.

S’explica que, arran de la guerra a Ucraïna, pel grup de delegades s’ha compartit informació de campanyes per ajudar la població ucraïnesa amb l’enviament de medicaments i aliments. La Junta informa que s’han consultat organismes oficials dedicats a la cooperació (Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Fons Català de Cooperació, laFede.cat, etc.) i el missatge compartit és evitar la recollida d’aliments i medicaments (pels costos en la logística i la dificultat en que aquest tipus d’ajuda sigui efectiva) i demanen canalitzar l’ajuda a través de donacions econòmiques i d’adhesió a programes d’acollida de persones refugiades. A partir d’aquí una mare proposa organitzar una xocolatada solidària per recaptar fons per ajudar la població víctima de la guerra. S’explica que l’AFA ja havia col·laborat en dues ocasions, abans de la pandèmia, amb unaa xocolatada solidària en favor de la investigació del càncer infantil i es proposa fer la xocolatada el proper tall de carrer. Un pare també posa en coneixement programes d’acollida a persones refugiades.

  • Taller de rugbi

Quan es parla del tall de carrer, el proper serà el dia 25 de març, s’explica que aquest dia l’AFA ha contactat amb el club de rugbi BUC de la Foixarda, on van diversos infants de l’escola a fer extraescolar de rugbi, per tal que vingui a fer una demostració per a tothom durant el tall. Així mateix, un pare explica que, en col·laboració amb l’escola, també s’ha contactat el mateix club per fer tres sessions de rugbi a l’escola, durant l’estona d’educació física i l’espai migdia. L’activitat es programarà el tercer trimestre pels cursos de P4 a 6è. Un dels dies s’anirà a la Foixarda en autocar al migdia i es dinarà allà amb pícnic.

  • Informació sobre la vaga de docents

S’informa que els sindicats educatius han convocat vaga els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març per diversos motius: desacord amb el nou calendari escolar anunciat pel govern, canvis en el currículum, retallades, etc. (una mare que és mestra n’explica els motius). S’explica que a l’escola els anys anteriors en convocatòries de vaga hi ha hagut molt poc seguiment per part dels docents però en aquest cas l’equip directiu ha explicat de manera informal que és possible que hi hagi força seguiment perquè les reclamacions son compartides pel claustre. En tot cas, sigui com sigui, l’escola garantirà serveis mínims.

Advertisement