El menjador de la nostra escola, gestionat per Ecoarrels, ha renovat la distinció Slow Food Km0, que té des de mitjans de 2020. I repeteix així, per tercer any, la certificació de ser un menjador escolar km0. Es tracta d’un reconeixement a un servei que es proveeix de producte local i fresc i que només tenen tres escoles a Barcelona i 10 a tota Catalunya. Un menjador escolar de Km0 es basa en una filosofia lligada a un compromís amb els agricultors i el comerç de proximitat, una pedagogia basada en l’educació en valors, un respecte per la gastronomia local i tradicional i un vincle amb la terra.

L’exigent certificat -que s’ha de renovar anualment- el concedeix Slow Food, una organització fundada a Itàlia l’any 1986 que considera que l’alimentació està relacionada amb molts altres aspectes de la vida, inclosos la cultura, l’agricultura i el medi ambient i que dona importància al concepte de producte de proximitat. S’oposa així a l’estandardització del gust i de la cultura i al poder il·limitat de les multinacionals de la indústria alimentària i l’agricultura industrial.

Lluitar contra el fast food i donar importància al producte de proximitat i autòcton de cada regió, són tres premises que Slow Food comparteix amb Ecoarrels;

1. Alimentació de qualitat saborosa i fresca de temporada que satisfaci els sentits i formi part de la cultura local.

 2.Producció i consum d’aliments que no perjudiquin el medi ambient, el benestar animal o la salut humana.

3.Preus accessibles per als consumidors i justes retribucions per als productors.

L’Eunis, la Marisol, el David i la Noemí, equip de cuina de l’escola Diputació, amb la certificació renovada per 2022.