El passat dissabte 21 vam fer un altre pas perquè els nostres infants tinguin uns patis millors amb la col·laboració de varies famílies de l’escola. I va ser tot un èxit!

Fa uns mesos es va decidir crear una nova comissió a l’AFA per la millora dels patis de l’escola, ja que s’havien detectat mancances, sobretot la falta d’espais amb ombra i d’alternatives de joc que els infants reclamaven.

Respecte a l’ombratge s’han fet reiterades reclamacions al Consorci per a que facin inversió en els patis i que els infants no hagin d’aguantar les altes temperatures que tenim a l’estiu, però fins al moment no hem tingut cap resposta positiva.

Pel que fa a les alternatives de joc, aquest curs els alumnes de P5 han fet un projecte on explicaven com els agradaria que fos el pati de dalt de la terrassa.  Podeu veure la feina que han fet aquí. Algunes de les idees que van tenir és que hi hagués una cuineta per jugar, una paret amb pintura de pissarra per pintar, troncs o rocòdrom on poguessin escalar, un sorral, dibuixos i moltes plantes.

Així que algunes famílies ens vam posar a treballar per fer realitat els seus desitjos i per començar la transformació del pati de dalt. Després de decidir per on començaríem, tenint en compte  el pressupost disponible, vam preparar-ho tot i el dissabte 21 vam fer una jornada de muntatge amb l’ajuda de diferents famílies de l’escola. Grans i petits ens vam arremangar i deu n’hi do la feina que vam fer: envernissar les jardineres i bancs existents, fer un dibuix maquíssim a una paret amb tot de nens jugant, construir un banc de fusta, pintar una paret amb pintura de pissarra, fer vàries tauletes que complementen la cuineta que ja s’havia comprat, posar un tendal que ens protegeixi del sol i instal·lar reg automàtic perquè, ara que ja tenim la calor aquí i sobretot a l’estiu que l’escola és tancada, no es morin les plantes que van plantar.

Dilluns els alumnes de P5 es van trobar la sorpresa i per les cares que feien sembla que estan molt contents de veure que el que ells es van imaginar pel pati de dalt està començant a agafar forma. I els que ho vam fer, contents de veure’ls il·lusionats!

Entre tots podem fer moltes coses,  moltes gràcies famílies del Diputació per col·laborar i fins la pròxima jornada!

Comissió Millora patis – AFA Diputació

Advertisement