L’Escola Diputació és un dels 4 centres de la ciutat de Barcelona en els quals s’està implementant el projecte de millora de l’espai migdia: BIT HÀBITAT, la qual cosa suposarà revisar i millorar la cuina i tota la gestió i activitats dels monitors i monitores en l’espai migdia. Així doncs, consultores externes analitzaran el funcionament del nostre espai migdia i presentaran i implementaran accions de millora en els propers mesos. A més a més, el programa va acompanyat d’accions de sensibilització sobre l’alimentació saludable i sostenible per a les famílies.

Comença així la campanya “+ verdura, + salut. Descobreix el poder transformador de la teva dieta.” la primera acció de sensibilització de La Marmita (una assessoria integral per la transició agroecològica de cuines per a col·lectivitats que participa en BIT HÀBITAT) i que té com objectiu promoure una alimentació més saludable i més sostenible.

El tret de sortida serà una jornada el proper dia 1 d’octubre anomenada “Quin és el preu del menú escolar?” coincidint amb el Mercat de Pagès del Fort Pienc que organitza la Xarxa de Consum Solidari cada dissabte a la plaça André Malraux. Aquell dia s’abordaran els reptes d’oferir uns menús escolars saludables i sostenibles alhora que es paga un preu just a la pagesia. A més es demostrarà que és possible fer-ho organitzant un dinar per 1,75€: el pressupost recomanat a les escoles públiques de Catalunya.

S’oferirà un menú a base de verdures de temporada i proximitat elaborat per cuineres de la xarxa Chef2030

Els tiquets es vendran de forma anticipada fins el 26 de setembre per tal de tenir una previsió i evitar el risc de malbaratament alimentari. Animeu-vos i compreu el tiquet aquí!

Durant la jornada es realitzaran les següents activitats:

11h a 12h Tastets d’esmorzars i berenars a càrrec de la xarxa Chef2030

12h a 12:45h Taula rodona: Cuinant la transició agroecològica des dels menjadors escolars

13h a 13:45h Recollida del menú per emportar (heu de dur tres recipients)

14h Dinar a càrrec de la xarxa Chef2030

Us animem a seguir les xarxes socials de La Marmita i a cercar-ne l’activitat mitjançant #menjadorsecològics perquè…durant el mes d’octubre farem bullir l’olla amb més accions!

IG: @lamarmita_coop TW: @LaMarmita_ FB: LaMarmita