Finalment ja tenim el nou i desitjat aparcament… aprofitem-lo i gaudim-lo!

Com recordareu, arran de la pandèmia, l’Ajuntament va posar uns blocs de formigó («new jerseis») per ampliar l’espai de vorera i garantir la distància interpersonal en les entrades i sortides de l’escola. Quan es va anunciar la retirada d’aquests blocs a la ciutat, l’AFA en col·laboració amb la Direcció de l’escola, va sol·licitar una reordenació del cordó de serveis davant el centre. Després de molts mesos de negociacions amb Districte, i atenent les restriccions imposades per cada regidoria o departament (Clavegueram, Urbanisme, Neteja, Educació…), hem aconseguit diverses fites:

  • reordenar l’espai en la banda de Viladomat
  • incrementar la freqüència en la recollida de residus dels contenidors pels  equips de Neteja
  • substitució dels new jerseis per un aparcament de bicis i patinets segur
  • identificar la calçada amb senyalització escolar
  • reduir el nombre de motos aparcades (i circulant) en la vorera de l’escola

Encara ens queden alguns punts a polir, com la implementació de coixins berlinesos que assegurin que la velocitat dels vehicles davant l’escola es redueix realment a 30kmh o el canvi dels senyals de prohibit aparcar motos per a que cobreixi tota la vorera, així que des de la Comissió de Salut i Medi Ambient de l’AFA seguim treballant en aquesta direcció. Com sempre, qualsevol suggeriment serà molt benvingut: escriviu-nos a comiverda@afadiputacio.cat.

Respecte al nou aparcament, es tracta d’un espai d’ús públic però que s’ha pensat i dissenyat amb la mirada de l’infant i les famílies, aprofitem-lo! Està posat a la mateixa alçada que la vorera i separat de calçada amb una barana, això ja són dos elements de seguretat importants. Hi ha dos tipus d’ancoratges: per a bicicletes i per a patinets.

En el cas dels primers, aquests estan més separats per a que es puguin lligar diverses bicis una sobre l’altra (la vostra i la de la vostra canalla per exemple), o bicis amb cadiretes infantils o bici-cargos, sense que la resta de bicis aparcades siguin una molèstia. Així mateix podreu descarregar la mainada sense por a que vagin cap a la calçada.

En la següent imatge trobareu unes indicacions sobre com lligar les vostres bicis.

Respecte els ancoratges per a patinets, haureu de fer servir un cadenat gruixut però més curt i passar-lo pels dos forats tot agafant la canya del patinet. Ha de ser més curt per a que no hi pugui passar el manillar del patinet. També es pot fer servir la U clàssica parant atenció com la col·loqueu.

(Tot i així, recordeu que cap cadenat és infal·lible i que poden ocórrer robatoris. Per a facilitar-ne la recuperació es recomana tenir els vehicles identificats i guardar-ne alguna fotografia.)

Tant l’AFA Diputació, a través de la nostra comissió, com l’escola, a través del seu equip directiu, i seguint les recomanacions de la Societat Catalana de Pediatria, us encoratgem a arribar a l’escola de manera activa i saludable: a peu, en patinet o en bici. I si ho feu en bici o patinet, ara teniu un magnífic aparcament davant l’escola, gaudiu-lo!

Comissió Verda – AFA Diputació

PD: recordeu que cada divendres fem un #EnBiciALEscola amb el #Bicibús, veniu!

Advertisement