Aquesta és una activitat gestionada per l’empresa Xaranga i està adreçada a infants de tots els cursos.

Molt poques famílies poden compatibilitzar els seus horaris laborals amb els horaris del centre escolar. Mica en mica, els centres han començat a oferir cada vegada més el servei d’acollida pels més petits de l’escola per tal de solucionar aquest problema. Aquest servei ofereix a tots els pares que ho vulguin, allargar la seva jornada escolar en una hora més, tant pel matí com per la tarda, podent així, compaginar la finalització de la seva jornada laboral, amb la jornada escolar dels seus fills.

A quí va dirigit?

Aquesta activitat va dirigida a tots els nens i nenes del centre. Pels cursos d’Educació infantil i el primer cicle d’educació Primària, es realitzarà la guarderia i per la resta de cursos (cicle mig i superior de Primària) es realitzarà el servei de Biblioteca on es podrán realitzar els deures escolars, i es podran consultar els seus dubtes al monitor corresponent.

Degut a les característiques d’aquesta activitat no establirem un màxim de nens, però ens veiem obligats a marcar un mínim de 10 nens inscrits per a poder realitzar l’activitat

Justificació

Els monitors que realitzaran l’activitat miraran de dinamitzar als nens/es a través de diferents jocs i/o tallers senzills. En altres centres, els pares han ajudat a construir la Guarderia a través de donar joguines velles que els seus fills/es ja no fan servir, però que encara estan en bon estat per ser utilitzades per altres nens. Això és molt profitós per dos motius: els pares es converteixen en un element col·laborador i participatiu del centre, i d’altra banda, els nens/es poden jugar de forma lliure, potenciant la seva autonomia, imaginació i el joc simbòlic, cada cop més en desús degut a les característiques de les noves joguines (tecnològicament més avançades, que permeten un joc molt reduït). També, mica en mica, i gràcies als pares, la Guarderia es pot anar convertint en una petita ludoteca que tindrà el centre a la seva disposició. En un principi el monitor potenciarà més el joc lliure dels nens, hem de pensar que han estat tot el dia dins el centre fent el què se’ls hi ha dit que han de fer (tallers, fitxes, jocs, etc.) Per tant, aquesta estona, els serveix per a relacionar-se amb nens de diferents edats, fer noves amistats, i reforçar la seva personalitat. Això no treu que en determinats moments el monitor proposi un joc o un taller als nens/es per a motivar-los i realitzar una activitat nova.