Quin model té el menjador?

L’Escola Diputació té implantat des de l’any 2018 un model d’alimentació agroecològic, en el que el 90% del menú està elaborat amb producte ecològic certificat.  El 100% dels productes són frescos i un 75% dels aliments són de proximitat.

Hi ha cuina pròpia?

Si, els menús s’elaboren íntegrament a la cuina de l’escola, amb un procés de cocció pausat i casolà. David Paéz és el cuiner i responsable d’elaborar tots els àpats.

Quines empreses tenen assignat el servei de monitoratge i cuina?

Xaranga té assignat el servei de monitoratge i espai migdia i Ecoarrels de la cuina i neteja.

A quina hora  i on dinen?

  • L’alumnat d’infantil  dina a partir de les 12.30, a un espai propi a l’àrea pròxima de la ludoteca, així es garanteix un àpat pausat i tranquil. Els infants de P3 fan migdiada en acabar l’àpat a una sala de dormir al costat de les clases i els de P4 i P5 surten al pati del costat del menjador.
  • La resta de grups dinen al menjador que està ubicat al primer pis. Els torns són els següents:

1r torn: P3, P4 (Ludoteca) 1r, 2n i 3r (Menjador) De les 12,30 a les 13,45

2n torn: P5 (Ludoteca) 4rt, 5è i 6è (Menjador)  De les  13,45 a les 15.00

Què es fa a l’espai migida?

Et recomanem que segueixis l’instagram de l’empresa de monitoratge de l’escola, Xaranga, el compte instagram d’Ecoarrels, l’empresa de cuina, el bloc de l’AFA i revisis el pla de menjador que trobareu a la web de l’escola.

Per què no s’ofereixen extraescolars a l’espai migdia?

Tant l’AFA, com l’Escola, com l’empresa de monitoratge considerem que en el temps interlectiu de migdia s’ha d’afavorir el descans i el joc lliure. Entenem que durant aquest espai de temps, l’alumnat necessita temps d’esbarjo que no estigui dirigit per un adult, com ja ocorre durant la jornada lectiva. Tot i això, els monitors ofereixen als infants activitats lúdiques per a que els infants que vulguin, participin voluntàriament, en els que es prioritza el joc no competitiu, activitats cooperatives i que generin cohesió de grup. Així mateix, incorporar extraescolars a migdia suposaria deixar sistemàticament al marge, a les famílies que no tenen capacitat d’assumir el cost de les activitats extraescolars. Per això, un cop a la semana l’AFA subvenciona actvitat de coral als infants de 1r a 6è.

El joc de pilota està restringit a dos dies per setmana i hi ha carretons de lectura pels diferents patis que disposen de revistes i recursos de jocs per a qui vulgui optar per a una activitat tranquil·la.

Quins dies surten al parc durant l’espai migdia durant el curs 22/23?

  • 1r curs: dilluns (Parc Paula Montal)
  • 2n curs: dimecres i divendres (Parc Paula Montal)
  • 3r curs: dimarts (Parc Paula Montal) , dijous (Parc Paula Montal)  i divendres (Jardins d’Emma)
  • 4r curs: dilluns (Jardins d’Emma), dijous i divendres (Jardins d’Emma)
  • 5è curs: dimarts (Parc Paula Montal), dimecres (Jardins d’Emma) i divendres (Parc Paula Montal)
  • 6è curs: de dilluns a dijous (surten més dies perquè no necessiten monitora extra)

Quins dies s’ofereix l’activitat de coral?

L’AFA subvenciona per a tots els infants una sessió de cant coral durant l’espai migdia, impartida per una professora de l’Escola de Músics. Els dimecres, de les 12,30 a les 13,45 tenen cant els infants de 4rt, 5è i 6è i de les 13,45 a les 15h els alumnes de 1r a 3r.

Quin preu té el menú diari?

El preu del menú habitual és de 6,05€  euros (3,55€ pel menú i 2,50€ pel servei de monitoratge). El preu esporàdic és de 6,30€.

A partir de quin dia d’absència per malaltia comuna s’aplica un descompte en el rebut de menjador?

Per malaltia comuna, el descompte s’aplica a partir del tercer dia consecutiu d’absència.

Què passa si la meva filla/fill no pot anar a dinar a l’escola un dia?

Haureu d’informar a l’escola per telèfon (934546868) o per correu electrònic (a8001923@xtec.cat) els dies que l’infant s’absentarà.

A qui he d’avisar si el meu fill o filla necessita menú de dieta?

En dies ocasionals en el que l’infant té mal de panxa o indisposició s’ha d’anotar a l’agenda escolar la petició de dieta o avisar per telèfon a Carles, coordinador de Xaranga (934546868).

On puc consultar el menú del dia?

l’apartat de menjador de la a web de l’escola . Cada mes es publica, igualment, al bloc de l’AFA.

Tinc un problema amb l’espai migdia, a qui m’adreço?

Pots contactar amb Carles, coordinador de Xaranga, l’empresa que gestiona el monitoratge xarangascp@gmail.com, amb còpia a la comissió menjador@afadiputacio.cat. Recorda que també pots demanar una reunió presencial o virtual  amb la monitora o monitor del teu fill o filla.

A qui he d’adreçar-me si he tingut un problema amb el rebut de menjador?

Has de contactar amb Rut, secretària de l’escola (934546868), que és qui se n’ocupa de gestionar els rebuts de menjador.

Cóm puc participar en les portes obertes de menjador?

Periòdicament l’AFA a través de la comissió de menjador convoca sortejos per a poder participar-hi. Estiguis atent a les xarxes socials de l’AFA i als missatges que envia la teva delegada.

Com pago el menú si m’ha tocat el sorteig de les portes obertes de menjador?

El cost del dinar (3,55€) s’inclourà en el rebut de menjador d’aquell mes dels vostres fills/es. Un cop fet el sorteig, l’import es cobrarà encara que no s’hi hagi pogut assistir.

Què faig si he guanyat el sorteig de les portes obertes de menjador però no puc anar-hi?

Pots passar la teva plaça a un altra mare/pare, el pagament del dinar només es tramitarà a la guanyador/a del sorteig.